FOLLOWERS GOJES

Tuesday, February 8, 2011

PoMpUan Ker LaKi. SuMpah AdIL

"Susah taw jadi girl!",one girl said.
"Boy Pun susah k!",Boy fought back.
girl

Boy!(gedik taw)

HuHu.bagi aku seNang ja.Sama ja.Sama-sama susah.Entry nie untuk aku yang suka mengeluh ngn kehidupan sendiri.Aku teringat kelas ngn ustaz asri.eventhough kekadang ustaz agak bersifat politik dalam kelas.haha.yang pasti ustaz bukan orang BN.Itu aku pasti.
ustaz.hai.sayang ustaz. ;)


Aku taw aku xlayak nak cakap bab2 yang mcm agama sket.tapi aku beragama okeyh.so i do have my right.Cakap pasal agama nnti aku update pasal MY NAME IS KHAN.Okeyh berbalik kat crita tadi..Just be grateful with what you were born to.Girl Or BOy xkesah.As long aS you dont have both sebab thats you need to wait until *shehe* 18.Ustaz penah cakap yang org yg lahir bisexual nie kita xleyh trus buat keputusan masa dia baby sebab takut nnti gene X or Y dia yang lebih.

Situation pertama.Girl!
Memang.Girl nie memang complicated sket.aku ngaku tue.sebab kami nie cepat tacing.tambah2 plak time MenstRuation.Think Positive.Im not trying to humilliate my gender but just take this as ilmu..we always says that "iM siMpLe".huhu.actually simple seseorang girl itu adalah secomplicated guy.guy kan simple.hesy dapat dak taktaw.huhu.Girl dianugerahkan kehebatan membawa beberapa nyawa dalam satu rahim.*wah gedik*.Susah? yep.memang susah.sebab time level hormone progestrone sangat tinggi.Dan lagi tiga hormone asas sedang naik turun naik turun untuk balancekan pengeluaran progestrone sebab progestrone helps to thickening the endometrum wall yang akan bagi nutrient untuk fetus for few weeks of she/he 's life.And semakin fetus tue grown it really effect the backbone.Sebab tue bnyk ibu2 jalan tekengkang2 pastue lambat.kaki pOn cepat beNgkak..
cute2.;)



HuHu.lagi satu.My bestfriend aritue ada gadoh dengan girl yang xpakai tudung.She posted at her account that
"GiRl yang Pakai tudung pon jahat."
Gila xadil.Sebab pakai tudung kena perfect selalu la.Yang xpakai tudung bleyh suka2 ati?Dia cakap dia xreedi nak pakai tudung.Aku penah baca kat blog ustaz hasrizal kot.Ustaz cakap.bersedia atau tidak.Pakai Tudung adalah wajib..Pakai tudung tapi xsempurna its okey lagi sebab individu itu berusaha untuk pakai tudung..Orang pakai tudung pon bleyh membunuh.caruts2 okeyh.sebab manusia xsempurna and org yang cuba berubah ke arah kebaikan nie memang akan diuji selalu..For me i dont care wheter you want to wear tudung or not.sebab kubur masing2 kan.*kejam* tapi jangan la trus obviously u are judging us yg berhijab.(AKU KUAQ TAJUK?)


me,azlin and aza.miss those days. :)
BoYs siTuatiOn:
erk aku xtaw sangat.Tapi bagi aku boy pon ada kesusahan yang kalau aku diberi peluang jadi boy for a day yang aku xakan sanggup buat.I mean circumcision..Lagi.ustaz ada cakap yang Allah da bagi kita hidup di duani nie ada kelbihan dan kekurangn masing2.Contoh girl kena mengandung bawak anak.Si laki kena cari duit.Sebab tu kalau perasan kalau tengah mula2 bercintan cintun si lelaki akan lebih bnyak cakap.i mean plis.Hips dont lie bebeh.Girl yang akan malu2.tapi things change when you have kids.Yang suami akan lebih banyak senyap.bukan tersipu2 malu ok.But they have lots to think.Duit,anak,bini,bills.And turns out the girl akan jadi potpet2.marah anak la.potpet kat laki la dok asyik jawab kol from office smpi xdk masa kat anak2.huhu.PUlons taw i nie.
arwah ayah ngn mama.
I mean.menjadi seorang lelaki memang kena ada ketahanan mental dan fizikal yang tinggi.sebab boys kena control tempered.Huh.kalau tidak.sila paham2.Ustaz jugak ada cakap yang beriman macam mana pon seorang lelaki tue tapi kalau si isteri and anak2 perempuan tak jadi elok,dia akan masuk neraka jugak.Kita akan tarik mereka.so bukan senang jadi laki and bukan senang jugak nak jadi pompuan.Memang pada zahir kita rasa depa senang.Aurat pon dari pusat sampai lutut.Tapi depa bnyak tanggungjawab kat dunia.Tak buat kat dunia susah depa kat akhirat.Da buat ibadat kat dunia,kita plak maybe jadi penghalang.Girl plak cukup dengaq cakap suami,mak ayah and tuhan.da msuk syurga.

Mengapa gedik letak pic nie? ;)
At the end of the story.Lelaki ker pompuan.sama2 susah.sama2 senang k.Sebab tue bila Nabi Adam sunyi.dicptakan Hawa dari tulang rusuk kiri.Sebab apa rusuk?Rusuk dekat dengan tangan untuk dipeluk.Dekat dengan hati untuk disayangi.*gedik plak aku nie*.Xtaw la sebab apa rusuk.Ketentuan-Nya.
Sebab tu disebalik kejayaan seseorang lelaki ada perempuan dibelakang.Hidup saling melengkapi.yang laki kena suka pompuan.baru betul.huhu.baru lengkap kan?
Congrates kaklong and abg reza.*halal la pnggil abg*hoho
P/S: Hehe.suma ustaz cakap.ustaz cakap.see.aku xpernah tidoq kelas agama taw.Ustaz asri nie seorang yang knowledgeable.Sebab tue aku selalu pay attention kat dia.
Mas.ustaz dell and me
Peace.
Hoping that this post will change me to a better person. ;)
















2 comments:

Raihana Izzati said...

1 ja komen,,
mna gmbar ak?
k.ak stop following.

Cik Azizah said...

dear...thanks jadi 500 follower jijah

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/02/terima-kasih-followers-500.html

baca entry ni ye dear :D